Hon ger prylar en andra chans

Möbler med patina – en sådan stark trend i svenska hem att sprillans nya stolar, byråer och bord säljs med imiterat slitage. Men varför köpa nytt och dyrt när Blocket kryllar av begagnade prylar med elegans som är äkta?

Lisa Törner är en av Blockets mest slipade begagnathandlare. Hon snittar minst en försäljning på Blocket i månaden och kan alla knepen som är bra för både plånboken och miljön.

Jag ville ha hatthyllan Nostalgi, formgiven av Gunnar Bolin, men det visade sig att måttet på hyllan inte passade in i min hall. Dyr är den också, ett par tusen. Så jag la in en bevakning på Blocket. Kort därpå köpte jag en Nostalgi för 600 kronor i perfekt mått, säger Lisa Törner.

Nostalgi

Hon är trebarnsmamman som bytt ut Stockholm mot Åre, eller rättare sagt storstaden mot fjällen. Och kanske kan flytten delvis bero på att hon värnar om miljön och naturen. Här bor hon med sin familj och är just nu mammaledig.

Det blir en hel del Blocket eftersom jag alltid tänker begagnat före nytt. Jag gillar tanken av att prylar har en historia. Dessutom hämtar man dem färdigmonterade och utan en massa förpackning som sen måste slängas.

Och prylarna som hon köpt begagnat säljs också vidare, ibland med vinst.

Mitt bästa köptips är att alltid fråga om skicket innan man bokar träff. Mitt bästa säljtips är att lägga ut saker på Blocket lite billigare än andra annonser. Då går det ofta jättesnabbt att få prylen såld och så får man träffa en väldigt nöjd och glad köpare. Det är det som är det bästa med Blocket – att prylarna får en andra chans och det trevliga mötet med människor.

 

Faktaruta

Namn: Lisa Törner
Yrke: Marknadskommunikatör
Bor: Åre
Ålder: 30 år