Lek dig till en bättre värld med Retoy!

Sedan Retoy grundades 2011 har över 530 000 barn lekt med oss. 28 00 barn har bytt närmare 70 000 leksaker, vilket motsvarar ca 210 koldioxidutsläpp om leksakerna hade köpts nya istället. Det är jämförbart med nästan 28 varv runt jorden med bil!

 

Vad händer när Retoys VD leker allsmäktig? 

Mitt i ett samtal fick jag frågan;  Vad jag skulle göra om jag var allsmäktig för en dag? Bara en dag svarade jag?! Då skulle jag se till att göra det så bra som möjligt för alla barn i världen. Det skulle jag lösa genom att ge liv till många av de innovationer som barn skapar genom att återanvända Retoy Lab. Den första jag skulle ge liv till är en superhjältinna som en liten tjej skapat. Hjältinnans superkraft är att hon ser världens ALLA barn och kan fixa allt de behöver för att må bra och känna sig älskade.

I verkligheten kan nog ingen av oss bli allsmäktiga, men i leken kan vi det. I verkligheten kan vi kan definitivt använda vår makt att forma en värld där vi tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina. Det är den världen vi leker fram tillsammans med barn och tack vare allt stöd och engagemang från våra huvudpartners Blocket och Unicef. Retoy ökar barns möjligheter att vara med och skapa en värld där vi tar väl hand om varandra och naturen. Hos oss får barn får uppleva glädjen i att återvända när de byter, skapar och ger leksaker.

Att världens alla barn ska få åtnjuta sina rättigheter idag och i framtiden är ledstjärnan i allt vi gör. Se gärna mer på vår hemsida och hör gärna av dig till oss på info@retoy.se, så leker vi oss till en bättre värld!

 

NAMN: Soledad Piñero Misa

TITEL: grundare och vd på Retoy